Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

La vinya

El Cava neix, entre d’altres motius, per la transformació radical de la vinya arran de la invasió de la fil·loxera.

Les propietats i característiques del Cava neixen dels sòls de les seves vinyes, de les varietats de raïm utilitzades i també de la climatologia.

El cultiu de la vinya s’estén des del litoral mediterrani fins a les zones més altes d’aproximadament 800 m. d’altitud. No obstant això, és a la zona central, a una altitud de 200 a 300 m., on es concentra la superfície de vinya més gran.

El clima és mediterrani, lluminós i assolellat, amb hiverns suaus i estius que no són excessivament calorosos.

Tot això, al costat d’una pluviometria moderada que es reparteix al llarg de tot l’any, produeix un microclima òptim per al cultiu de la vinya i la maduració del raïm.

La Verema

Des de mitjans agost fins a finals d’octubre es fa la verema. El raïm es transporta als cellers en caixes de 25 a 30 Kg. o en remolcs d’acer inoxidable.

Els vins que s’obtenen de les diverses varietats les combina l’enòleg en les proporcions que considera idònies en funció de la caracterització dels seus productes.

fotografia3fondo3