Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

La DO Cava reuneix a tot el sector en la seva primera sessió informativa

El passat 18 de febrer, el president del Consell Regulador del Cava, Javier Pagés va convocar als integrants de la Denominació d’Origen (viticultores, elaboradors de vi base, cavistes i gerents d’empreses i cooperatives, entre altres), a una sessió informativa en el Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia – CIC La Fassina. El motiu de l’esdeveniment va ser la presentació del Pla Estratègic de la DO Cava 2019-2020, temàtica que va suscitar gran interès i que va propiciar l’assistència de més de 200 persones.

Pagès va explicar el seu projecte, basat en quatre pilars fonamentals: segmentació, zonificació, control i regulació, i promoció. Com a eix vertebrador de tot aquest pla, va apel·lar a la necessitat de comptar amb un sector unit, element clau i indispensable per a l’èxit i la consecució de tots els objectius comuns.

Referent a la segmentació, va comentar la necessitat de valorar el cava donant un major reconeixement de la viticultura i els models d’elaboració de les empreses. La zonificació, per la seva part, té com a objectius principals atorgar-li una major importància a l’origen i garantir la traçabilitat del producte.

Per a la millora de la promoció, des de la DO cava es buscarà potenciar les vies de comunicació amb els diferents públics del sector, així com impulsar la presència del cava en països clau. Pagès també va centrar el seu pla estratègic en les labors de control i regulació, tasca clau i indispensable, va destacar, per a continuar garantint la qualitat del producte i mantenir la confiança que els consumidors atorguen als consells reguladors.

Al final de la sessió informativa es va cedir la paraula a Damià Deas, president de l’Institut del Cava, que va parlar en representació de la seva patronal i de Pimecava. Deas va mostrar el seu suport i col·laboració amb el projecte plantejat pel Consell Regulador del Cava. Per a acabar la jornada, es va obrir un torn de preguntes on els assistents es van mostrar molt agraïts per l’organització d’aquesta sessió. Van plantejar dubtes i van participar amb les seves opinions sobre la necessitat de posar en marxa aquests projectes que, sens dubte, contribuiran a la millora de la imatge del cava en el món