Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

Gastronomia

La versatilitat del Cava permet associar-lo bé amb plats que són difícils de combinar.
La riquesa d’aromes de les diverses classes de caves blancs i rosats permet que sempre
hi hagi un Cava ideal per a qualsevol plat.

El Cava és el vi que acompanya tots els plats d’un menjar, ja sigui senzill o de celebració. Del marisc a les postres, passant pels rostits tradicionals, sempre hi ha un tipus de Cava adequat per a acompanyar-los.

Un Cava Brut, a la temperatura adequada, és ideal per a acompanyar qualsevol aperitiu, siguin uns canapès, unes ostres, un pernil, formatges o fruits secs.

Per al marisc, el peix, els arrossos i, en general, els entrants, triarem un Cava Brut o un Brut Reserva, afruitat, amb un punt d’acidesa estimulant i fresca.

Les carns, els rostits, la volateria i, en general, les viandes condimentades i que són laborioses de preparar, reclamen un Cava Brut Nature Gran Reserva, amb més cos i amplitud per a acompanyar aquests plats consistents, sense que perdi personalitat.

Per a la rebosteria triarem un Cava Semisec o Dolç, d’una certa edat, complement ideal de les postres per unir suavitat i frescor.

No cal dir que qualsevol fruita casa perfectament amb un Cava, blanc o rosat.

Descarregar descubrir el cava en PDF

cava-gastronomia