Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

Finalitza el primer “The Cava Academy” a Londres

El passat dilluns, 23 de juliol, va finalitzar a Londres el primer ‘The Cava Academy’ amb l’entrega de diplomes als 40 sommeliers participants.

Es tracta d’un projecte que pretén posicionar el Cava Premium entre els millors restaurants del món a través de la formació avançada i específica pels seus equips de sommeliers. Durant 2018 i 2019, està previst impulsar-lo entre els principals mercats de Cava Premium.

L’ambaixador d’Espanya al Regne Unit, Carlos Bastarreche Sagües; la directora de Food and Wines from Spain, María Naranjo i el president de la DO Cava, Pedro Bonet es van encarregar de fer entrega dels diplomes i una insígnia de plata que acredita als primers “Academicians” d’aquest “The Cava Academy”.

Filippo Carnevale, senior sommelier a l’Hotel Ritz de Londres; Heidi Mäkinen, sommelier a 67 Pall Mall de Londres i Victor Pinheiro d’Almeida, Head Sommelier al restaurant Aquavit de Londres, han sigut els tres alumnes amb millors qualificacions i han rebut un incentiu consistent en un viatge per conèixer la regió principal de la DO Cava durant diversos dies.

El projecte ha sigut elogiat per les autoritats assistents per ser innovador i de gran nivell tècnic. La directora de Food and Wines from Spain, Maria Naranjo, va senyalar que “la DO Cava sempre ha sigut un referent per la qualitat dels seus projectes especialment els dirigits a la formació de professionals”. Per la seva part, el president de la DO Cava, Pedro Bonet, va comentar que “aquest projecte va sorgir de la necessitat d’apropar-se i formar als grans prescriptors del sector com són els professionals de la sommelieria per mostrar-los la gran versatilitat del cava com a vi gastronòmic”.

Per poder oferir el màxim nivell acadèmic, s’ha comptat amb professors de prestigi com:

  • Lenka Sedlackova MW
  • Fernando Mora MW
  • Sarah Jane Evans MW
  • Richard Hemming MW
  • Matthew Longuere MS
  • Silvia Grimaldo, Directora de Comunicació, DO Cava

“The Cava Academy” està format per sis blocs formatius: història i reglament de la DO Cava; viticultura i varietats; enologia, criances del cava i Cava de Paratge Qualificat; xifres i promoció del cava i, per últim, maridatges i perfecte servei. En definitiva, s’han tractat en profunditat diversos temes, des de l’origen fins al servei, com l’objectiu de formar professionals realment experts en cava i aportant recursos tant tècnics com pràctics que els ajuden a millorar la seva oferta de cava als  restaurants on treballen.

A més, en finalitzar cada bloc s’ha realitzat un tast magistral per reforçar el temari impartit. Un cop acabats els blocs formatius, els alumnes han realitzat un examen tant escrit com de tast a cegues. Aquells sommeliers que han passat les dues proves, han sigut nomenats com  “Academists i official members of the Cava Academy”.

Aquest projecte és una aposta ferma per la formació específica sobre Cava Premium als principals prescriptors en l’àmbit mundial, en línia amb l’intens treball que s’ha realitzat des de la DO Cava en els últims quatre anys, sota el mandat de Pedro Bonet.