Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

Elaboració

El nivell de qualitat a què ha arribat el Cava, s’inicia a la vinya. La verema del raïm i la manera com es condiciona i es transporta fins als cellers d’elaboració, es fa amb cura i amb la màxima celeritat a fi que el temps transcorregut entre la verema i l’obtenció del most sigui el mínim possible.

Quan el raïm arriba al celler s’inicia el procés d’elaboració del vi base, extraient-ne el most mitjançant un premsat suau que permet obtenir mostos de gran qualitat.

Seguidament, aquests mostos es clarifiquen i s’inicia el procés de fermentació amb llevats seleccionats i es fa un control rigorós de temperatures a fi d’aprofitar al màxim les aromes pròpies de les diferents varietats, cadascuna de les quals es vinifica per separat.

Un cop acabada la vinificació, els tècnics determinen la proporció de cada tipus i varietat que conformarà el “cupatge” que donarà origen als diversos caves. Els vins de varietats diferents es complementen per a donar com a resultat un vi amb personalitat pròpia que definirà les característiques de cada marca elaboradora.