Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

El Consell Regulador del Cava viatja a Estònia de la mà de l’ICEX

Vilafranca del Penedès (Barcelona), 8 de febrer de 2019.- El Consell Regulador del Cava ha assistit, de la mà de l’Institut de Comerç Exterior (ICEX), a la Fira Estonian Sommelier Association VII Wine Fair, l’esdeveniment vinícola més important que se celebra a Estònia els dies 7 i 8 de febrer.

La Denominació d’Origen Cava ha comptat amb el president dels sommeliers estonians, Kristjan Markii, que ha impartit una classe magistral de cava dirigida als professionals de la restauració del país bàltic. Els caves que ha seleccionat Markii personalment ha sigut Villa Conchi Brut, Marqués de la Concordia Selecció Especial Semi-Sec, Carlota Suria Ecològic Brut Nature, Codorniu Anna de Codorniu Blanc De Blancs Brut, Bohigas Brut Gran Reserva NV, Segura Viudas, Perelada Stars Brut Rosé i Agustí Torelló Cava Rosé Trepat.

Aquest acte s’emmarca dintre de les accions que està portant a terme el Consell Regulador del Cava a Estònia per promocionar el Cava Premium.

El mercat estonià està situat entre els 20 països on més cava s’exporta. En concret, les expedicions de Cava durant el 2017 van ser d’1.112.919 ampolles, i per aquest motiu el Consell Regulador del Cava està reforçant les seves accions promocionals en aquest país.

Aquesta fira, que se celebra cada dos anys, va rebre més de 2.500 visitants el 2017 i va acollir més de 70 expositors. L’ICEX aposta per aquest tipus d’esdeveniments amb l’objectiu d’introduir nous cellers al mercat estonià a través del comerç especialitzat i ampliar la distribució de vins dels importadors presents als mercats locals.