Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

El Consell Regulador del Cava presenta la segona edició del concurs ‘Millor Sommelier Internacional en Cava’

 

Vilafranca del Penedès (Barcelona), setembre de 2016.- El Consell Regulador del Cava presenta el concurs el ‘Millor Sommelier Internacional en Cava’ que té com a objectiu la col·laboració en la formació dels professionals del servei i la professionalització del coneixement del cava.

El primer guanyador de la primera edició del concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’ va ser Guillermo Cruz, sommelier del Restaurant Mugaritz, que es va imposar a 19 finalistes en la Gran Final que es va celebrar amb gran èxit a Barcelona el 16 de febrer de 2015. Diego Muñoz, del restaurant La Lobita (Sòria), va quedar en segona posició, i Juan Francisco Carmona, del restaurant Pura Cepa (Múrcia), en tercera. Durant aquesta primera edició, més de 450 aspirants van participar al llarg de les 12 semifinals celebrades en el territori nacional.

Aquesta edició, que tindrà un caràcter biennual, es desenvoluparà a 11 ciutats espanyoles i les semifinals internacionals tindran lloc a Bèlgica i Mèxic D.F. Podran participar tots els professionals del servei i venda del vi, escoles d’hostaleria i restauració que estiguin treballant tant en el territori nacional com a la resta del món.

El desenvolupament del concurs es durà a terme durant una jornada on a primera hora els participants assistiran a una masterclass sobre el món del cava, impartida pel director tècnic del Consell Regulador. A continuació, tindrà lloc un tast a cegues que marcarà molt concretament els paràmetres del cava. Els concursants hauran de sotmetre’s a dues proves: una escrita sobre el món del Cava i un tast a cegues de diferents tipus d’aquest vi espumós. Un cop finalitzades les proves, un jurat professional les avaluarà i als guanyadors se’ls entregarà una beca d’estudis en metàl·lic, la quantia de la qual és de 1.200 euros i medalla d’or per al guanyador i de 800 euros i medalla de plata per al segon classificat de cadascuna de les semifinals.

Els interessats en participar podran fer-ho mitjançant petició al Consell Regulador del Cava (www.docava.es) o a través de les seves xarxes socials a Facebook i Twitter; així com a la direcció del concurs info@jmrformacion.com. També poden contactar directament amb qualsevol associació professional de sommeliers, maîtres, bàrmans, club de professionals, escoles d’hostaleria existents en el territori nacional i a Bèlgica i Mèxic.

 

CALENDARI DE FASES CLASSIFICATÒRIES:

2016

 SEMIFINALS NACIONALS

  • Madrid + Castella – La Manxa. Semifinal el pròxim 25 d’octubre a l’Hotel Urban de Madrid.
  • Cantàbria + Euskadi + La Rioja (Semifinals a Sant Sebastià)

 1ª SEMIFINAL INTERNACIONAL

  • Bèlgica (Brussel·les)

 

2017

  • Catalunya + Andorra
  • Castella i Lleó
  • Illes Balears
  • Illes Canàries
  • Comunitat Valenciana + Múrcia
  • Astúries + Galícia
  • Andalusia Occidental + Ceuta + Extremadura
  • Andalusia Oriental + Melilla
  • Aragó + Navarra

 

2ª SEMIFINAL INTERNACIONAL

  • Mèxic (Mèxic DF)