Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

El Consell Regulador del Cava aposta per la sostenibilitat i la innovació a la verema 2019

El Consell Regulador del Cava ha apostat per incorporar millores tecnològiques i sostenibles amb l’objectiu de supervisar els estàndards de garantia i traçabilitat del Cava a la verema de 2019, que s’està fent aquests dies. Diverses mesures s’han impulsat d’acord amb el Pla Estratègic de la Denominació d’Origen (D.O.) Cava, que inclouen com un dels seus eixos principals profunditzar en el control de la regulació i la garantia del segell D.O. CAVA.

Durant el període de verema, el Consell Regulador del Cava procedeix a verificar el compliment de les Normes de Campanya, establertes de manera anual pel Consell, per a la defensa i millora de la qualitat de la Denominació d’Origen Cava.

El CRC, seguint el Pla Estratègic i el seu compromís amb la qualitat,  la garantia i el control, ha posat en marxa en aquests mesos de campanya un important i nombrós equip d’inspectors de més de 70 persones, ampliant així les dotacions d’anys anteriors de 17 verificadors, en els centres de premsat de la D.O.  Aquest esforç garanteix la serietat, procedència i traçabilitat del nostre producte des del seu mateix origen.

 

A més, el Consell Regulador del Cava ha llançat una aplicació mòbil dissenyada específicament per què els verificadors de la verema del Consell Regulador puguin transmetre en temps real les corresponents dades d’entrada de raïm a les bodegues. La posada en marxa d’aquesta aplicació permetrà que, davant d’una situació anòmala, els inspectors del Consell Regulador puguin actuar de manera diligent per garantir l’origen i la traçabilitat del raïm destinat al cava.

Així mateix, la D.O. Cava ha posat a disposició dels verificadors cinc vehicles 100% elèctrics per cobrir la majoria dels seus desplaçaments.

Una iniciativa de caràcter ambiental impulsada gràcies a l’acord de col·laboració del Consell Regulador i l’empresa de Vilafranca del Penedès MEC Carsharing i Nissan para evitar les emissions de residus de gasos d’efecte hivernacle i d’emissions contaminants d’aquests desplaçaments.

La verema d’aquest any s’estima que sigui de qualitat similar a la de l’any anterior, encara que és massa aviat per tenir una xifra tancada, segons el Director Tècnic del Consell Regulador del Cava, Lluís Marco. “De moment l’estat sanitari del raïm és òptim, amb graduacions moderades i bons nivells d’acidesa, el que augura qualitats excel·lents dels caves a obtenir”, ha afirmat.