Consejo Regulador del Cava Consejo Regulador del Cava

Degustació

El CAVA és el vi imprescindible en els esdeveniments solemnes, però també el vi per gaudir en qualsevol moment.

La temperatura de servei:

Degustar el Cava a la temperatura apropiada és un dels petits secrets per a gaudir-lo plenament. Cal servir-lo entre els 5º i els 8º. Els joves i lleugers són els que cal servir més freds.

El Cava s’ha de refredar durant unes hores al frigorífic o bé durant uns 30 minuts en un recipient amb aigua i gel. S’hauria d’evitar el congelador ja que un canvi violent de temperatura podria perjudicar les virtuts d’un producte tan cuidat.

La copa:

La copa que haguem triat ens ha de permetre gaudir del seu color, aroma subtil i de la grandària i rosari de les seves bombolles.

Ens cal triar una copa de cristall fi i transparent, aflautada o en forma de tulipa i evitar la copa ampla que fa que les aromes es desprenguin amb massa rapidesa.

El servei:

El Cava és un vi delicat que cal obrir amb suavitat, evitant una pèrdua de vi i escuma. Per a servir-lo, hem de mantenir l’ampolla lleugerament inclinada deixant relliscar lentament el líquid per la paret de la copa, que mai omplirem més de 2/3 de la seva capacitat a fi d’evitar que el vi perdi la seva temperatura òptima.

Descarrega aquí el PDF